Introductie op Enneagram Online

  Het Enneagram is een model voor persoonlijkheidstypering met 9 types. Uit ons onderzoek naar modellen voor persoonlijkheidstypen komt naar voren dat de meeste modellen werken vanuit de dichotomie en zo komen tot 2, 4 of 8 types. Het Enneagram met 9 types werkt vanuit triades en is daarmee zowel complex als dynamisch. Werken met diades levert zwart/wit beelden op terwijl werken met triades een dynamisch beeld geeft. Om als HRM professional thuis te geraken in de 9 types van het Enneagram is daarom veel ervaring nodig.

READ MORE >>
Geplaatst door Enneagram Online op woensdag 17 januari 2007 - 22:16:50
Reacties voor dit nieuwsitem staan uit | printer friendly

Een speurtocht naar het Enneagram

  Zoals de titel van dit artikel al aangeeft gaan we hier op zoek naar verschillende toepassingen van het Enneagram. Ook u heeft vast gemerkt dat het Internet is overladen met Enneagram websites. Een simpele zoekopdracht naar het Enneagram op Google geeft al meer dan 1 miljoen uitkomsten. Hoe slaagt u er ooit in een selectie te maken uit al deze mogelijkheden en de toepassing te vinden die ú zoekt.

Enneagram Online heeft in de afgelopen periode het Internet afgezocht naar interessante Enneagram websites en toepassingen en nodigt u uit om met ons mee te gaan op een speurtocht naar het Enneagram op Internet.


READ MORE >>
Geplaatst door Enneagram Online op dinsdag 23 mei 2006 - 10:41:36
Reacties voor dit nieuwsitem staan uit | printer friendly

De zin en onzin van een online Enneagramtest

  “Het heeft totaal geen zin om een Enneagram-test online te maken. Een Enneagram interview geeft een veel duidelijker en preciezer beeld dan een online Enneagram-test.”

Dat is wat een Enneagram-coach ons onlangs zei. Het moge duidelijk zijn dat een Enneagram interview een andere waarde heeft dan een online Enneagram-test. Dat een online Enneagram-test daarmee onzin is, is een conclusie die het kind met het badwater weggooit.
Aan de basis van Enneagram Online ligt de overtuiging dat het bieden van online Enneagram-tests een bijdrage levert aan de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt. Het maken en lezen van een online Enneagram ondersteunt de processen van herkenning, erkenning en bewustzijnsontwikkeling bij de cliënt.

READ MORE >>
Geplaatst door Enneagram Online op dinsdag 21 maart 2006 - 12:33:37
Reacties voor dit nieuwsitem staan uit | printer friendly

Het Leven als een Korenveld en onze wens om meer ruimte.

  Het Leven is als een Korenveld. We bewegen ons door het grote Korenveld en gebruiken slechts een klein gedeelte van de ruimtemogelijkheden. Ons denken, voelen en handelen speelt zich af binnen ons eigen korenveld. Dit eigen korenveld is slechts een gedeelte van het gehele omvattende Korenveld dat oneindig veel groter is. Ons eigen korenveld ziet er uit als een stelsel van paden met platgetrapt koren.

READ MORE >>
Geplaatst door Enneagram Online op donderdag 09 maart 2006 - 10:34:15
Reacties voor dit nieuwsitem staan uit | printer friendly